Marius Leordeanu - TEDxUPB 2018

Conferențiar în departamentul de Calculatoare de la Universitatea Politehnica din București, Marius Leordeanu, este persoana care îmbină arta cu tehnologia. Acesta meditează asupra întrebărilor despre viață, natura și inteligență și încearcă să le răspundă prin mai multe inițiative profesionale și personale.

În cadrul programului de Masterat în Inteligență Artificială, din Universitatea Politehnica din  București a introdus cursurile de Computer Vision și Introducere în Robotică. Marius activează, de asemenea, ca cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române. A obținut un doctorat în domeniul Roboticii oferit de Universitatea Americană “Carnegie Mellon” si este licențiat în Matematică și Informatică la Hunter College, City University of New York.

Munca lui Marius în direcția Computer Vision dedicată dezvoltării de algoritmi eficienți pentru graph matching a fost premiată de Academia Română în 2014, cu premiul Grigore Moisil în Matematică. În România a pornit astfel dezvoltarea unui grup de cercetare în învățare automată și vedere computațională; grupul adună studenți și doctoranzi talentați și pasionați de la Universitatea Politehnica din București și Academia Română, iar rezultatele vizibile internațional au început să apară.

În timpul liber îi place să cânte la pian și la vioara și după o zi plină de muncă se delectează compunând muzică. Câteodată, pentru a-și răspunde întrebărilor despre viață, scrie, având deja două volume publicate, unul în versuri, “Povestea Unui Cuvânt” – 2013 și altul în proză, “Mă numesc albastru” – 2016.

COPYRIGHT © 2016. TEDX UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

ACEST EVENIMENT TEDX ORGANIZAT INDEPENDENT ESTE OPERAT SUB LICENȚĂ TED.