Irina Novac - TEDxUPB 2019

Irina a studiat în clasa a X-a în SUA cu o bursă acordată de Departamentul de Stat al guvernului american, unde orele cu adolescenți hispanici, mexicani și afro-americani au învățat-o că stereotipurile sunt inutile. Înapoi în țară, a vrut să aducă mai aproape de generația ei subiecte precum: drepturile omului și toleranța.

În 2018, a organizat o conferință despre discriminarea de gen în Focșani, a co-organizat o tabără despre egalitate de gen și dezvoltare personală pentru adolescente din regiunea Moldovei și un festival de scurtmetraj documentar despre românce trecute cu vederea de materia școlară (Radiera Film Festival).

„Am învățat că dacă te frustrează ceva în jurul tău, nu trebuie să te plângi și doar să privești, pentru că lucrul acela nu se va schimba niciodată. Iar schimbarea nu are o vârstă anume – poți contribui chiar dacă ești elev, student, adult sau bătrân. De câte ori încerci să schimbi ceva, întotdeauna vor exista oameni care nu sunt de acord cu tine și care încearcă să te oprească, iar datorită lor satisfacția ta este mai mare la sfârșit, când ți-ai îndeplinit obiectivul.”

COPYRIGHT © 2016. TEDX UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

ACEST EVENIMENT TEDX ORGANIZAT INDEPENDENT ESTE OPERAT SUB LICENȚĂ TED.