A 2-a ediție TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești a deschis porțile spre cunoaștere și conștientizare, având ca nucleu conceptul “Master your Choices”. Considerată tot mai des un imperativ în competiția sub semnul căreia se înscrie societatea actuală, luarea de decizii reprezintă o abilitate destul de complexă, însă abordarea acestei teme a facilitat cu adevărat învățarea din experiența altor persoane, ce se răsfrânge pe o gamă largă ca domeniu, context și consecințe.

Am dorit să lărgim orizonturile spectatorilor, să aducem pe scenă mărturii vii, palpabile, care prin rolul de suport plauzibil al noțiunilor prezentate, să declanșeze sentimentul de empatie al spectatorului. Am mizat pe experiență, motivație și plăcerea de a împărtăși idei ca instrumente la care am apelat pentru a susține propagarea unor viziuni noi și pentru a inspira oameni prin calitatea conceptelor prezentate

Ediția 2018 ne-a adus pe scenă 11 lecții de viață. Master your…

 • decisions, spunea Manuel Costescu, care a definit fericirea astfel ”between where we set our expectations and what we are able to achieve”
 • mind, ghidată de partea emoțională sau cea logică a creierului, Alexandra Cernian a afirmat că ”A face alegeri e o putere pe care trebuie să ai curajul să ți-o asumi și să o folosești în favoarea ta.”
 • creativity, Dan Popa a mizat pe experiența personală și versatilitatea deciziilor, îndemnând publicul la curajul de a iubi schimbarea și de a-și croi propriul drum: ”Be water, my friend!”
 • struggle, Bogdan Nicolai nu acceptă compromisuri, considerând că ”un faliment este doar urmarea unei idei greșite sau prost gestionate” și uneori trebuie să stim să renunțăm
 • failures, Ana Maria Udriște a ilustrat eșecul ca parte inevitabilă a vieții și a condus audiența către curaj și asumare, spre a-ți ”canaliza energia asupra a ceea ce te face pe tine fericit.”
 • freedom, Flavia Popa oferă rolul de arhitect și constructor al propriei vieți fiecăruia dintre noi, afirmând că ”Adevărata libertate și inteligență stă în curajul de a cunoaște ceea ce este dincolo de zona nu știu.”
 • self, Marius Leordeanu își concentrează discursul asupra miracolului gândirii și în ”a căuta ceea ce este frumos în lume, în alții și în noi – pentru a culege și apoi a sădi acele lucruri în viitor.”.
 • life path, Mona Nicolici, o persoană ce mereu s-a simțit altfel, dominată de spiritul de inițiativă, calitatea muncii și dorința de a dărui semenilor ceva din ce primise ea, consideră benefic eșecul: ”dar nu renunțați să credeți că sunteți cei care puteți să schimbați în bine lumea”.
 • innovation sense, Vladimir Oane, mărturia vie a spiritului inovator și pasionat de tehnologie care s-a regăsit în antreprenoriat, afirmă că “Aveți o datorie față de societate: lumea are multe probleme, iar voi sunteți cei mai echipați să încercați să le rezolvați”
 • voice, Janina Nectara consideră că toți suntem la modă, concept care nu încurajează alinierea la un anume stil, ci curajul de a-ți afirma propria preferință, în orice domeniu de activitate: ”Cu cât înveți mai mult, cu atât judeci mai puțin.”
 • flight, Tedy Necula, model al curajului de a accepta provocări și de a le depăși zilnic,  își împărtășește calea și revelațiile, sperând că publicul va avea dorința și determinarea de a-și schimba viața: ”oamenii au nevoie de inspirație, până ajung să se inspire prin ei înșiși”

Trupa Nebotezată a sensibilizat audiența prin piesa de teatru pusă în scenă, iar remarcabilul Damian Drăghici, acompaniat de vocea duioasă a Casandrei Maria Hușai, ne-au demonstrat, cu fiecare notă, că muzica într-adevăr curge prin vene și se ascultă cu sufletul.

Cea de-a doua ediție a TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești, surprinsă de fotografii noștri poate fi urmărită aici:

Album 1

Fotografii

Album 2

Fotografii

Photo Corner

Fotografii

Speakeri

Alexandra Cernian
Lector Universitar, Consultant, Digital Expert
Ca trainer și consultant, are peste 10 ani experiență în susținerea de cursuri în companii naționale și multinaționale B2B și B2C și derulează programe de formare și consultanță în programe funcționale, competențe digitale și soft skills.
Dan Popa
Inventator și antreprenor, creatorul Stației de Joacă
Deși a mai început afaceri de la zero și le-a făcut cu pasiune, acum simte că a găsit ceva care să îi permită cu adevărat să își împlinească potențialul și vrea să ne inspire în a nu înceta să căutăm, așa cum o face el.
Manuel Costescu
Managing Director - Abney Advisory
Proiectele sale includ operarea bunurilor finanțate prin capital de risc, roluri de management interimare, programe de pregătire a capacităților la scară largă, transformări corporative, implementarea de strategii și pregătirea companiilor pentru tranzacții financiare corporative.
Marius Leordeanu
Conferențiar Universitar, Expert în Robotică și Vedere Computațională
În timpul liber îi place să cânte la pian și la vioara și după o zi plină de muncă se delectează compunând muzică. Câteodată, pentru a-și răspunde întrebărilor despre viață, scrie, având deja două volume publicate, unul în versuri, “Povestea Unui Cuvânt” - 2013 și altul în proză, “Mă numesc albastru” - 2016.
Bogdan Nicolai
Realizator Radio/TV, Scenarist, Scriitor, Prezentator de Evenimente Corporate
Vizibil deranjat de orice act de sexism, naționalism extremism, rasism, xenofobie sau intoleranţă faţă de libertatea sexuală, a publicat zeci de articole care sancţionează discriminarea de orice fel şi şi-a susţinut cauza prin numeroase discursuri publice, inclusiv în Parlamentul European.
Ana Maria Udriște
Avocat, Doctorand în dreptul concurenței, Fondator Avocatoo
A dezvoltat două startup-uri juridice: Avocatoo și Jurio. În ceea ce privește Avocatoo, oricine are nevoie de un avocat poate contacta unul prin intermediul acestei platforme. De asemenea, a lansat Jurio.ro, una dintre cele mai mari baze de date de spețe și legislație din România, care poate fi accesată online de oriunde.
Janina Nectara Constantin
Primul blogger de modă din România
Janina este primul blogger de modă din România și unul dintre promotorii curentului de blogging de modă pe plan internațional.
Vladimir Oane
Fondator uberVU, Președinte Board - Innovation Labs
Vladimir Oane a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București. Tânărul inginer, în loc să devină programator într-o multinațională, s-a făcut antreprenor. Cel mai de succes proiect al său se numește uberVU.
Mona Nicolici
inginer, prezentator TV, corporatist, schimbă-lume
Mona a absolvit Facultatea de Instalaţii și Construcții Bucureşti și un masterat în Relații Publice şi Comunicare la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. Și-a început cariera în televiziune și a lucrat timp de 12 ani ca editor, producător și prezentator TV. Înainte de a prelua funcția de Manager de Sustenabilitate în cadrul OMV Petrom, a fost consilier la Ministerului Economiei.
Tedy Necula
Regizor, Producător, Speaker Inspirațional
Tedy este singurul regizor de film cu handicap din România. El afirmă că evoluția vieții lui inspiră audiențe și este recunoscător pentru a avea un impact în orice loc în care își împărtășește perspectivele. Astfel, acesta a ținut mai multe discursuri în diferite conferințe sau comunități vulnerabile. Își împărtășește calea și revelațiile sperând că audiența sa va avea dorința și determinarea de a-și schimba viața sau momentele. Credința lui este că oamenii au nevoie de inspirație, până când ajung să inspire prin ei înșiși.
Flavia Popa
“Păstrător de secrete”
Cu o experienţă de aproape 17 ani în sistemul financiar – bancar din Romania, Flavia a activat de-a lungul carierei în domeniul consultanţei juridice, în leasing şi banking. Şi-a început cariera ca avocat, urmand ca ulterior să parcurgă etape şi să se implice în toate zonele ce vizează activitatea juridică dintr-o bancă, de la consultanţa juridică în creditare, leasing sau operaţiuni de piaţă, până la asistenţă juridică în litigii, recuperare sau guvernanţă. Din anul 2012, Flavia este Secretarul General al BRD. Comunicarea, afacerile corporate, calitatea, conformitatea, securitatea informaţiei sunt câteva dintre activităţile pe care le coordonează aici.

Performers

Trupa Nebotezată
Trupă de teatru
Trupa Nebotezată s-a format în cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații și a crescut de la an la an. Cu toate că e o trupă de teatru amator, majoritatea tinerilor membri fiind studenți ori absolvenți ai facultății tehnice, a susținut reprezentații numeroase în diverse locuri, de la Casa de Cultură a Studenților București la săli de cinema și localuri din Centrul Vechi.
Damian Drăghici
Un om și atât
Născut la București pe 31 martie 1970, într-o familie de romi a cărei patrimoniu muzical distins datează de cel puțin șapte generații, Damian Drăghici este muzician, compozitor și în prezent deputat în Parlamentul European. În calitate de muzician, Damian a devenit un artist de renume internațional cu peste 20 de albume înregistrate, premii prestigioase, spectacole în unele dintre cele mai renumite locații și colaborări cu cei mai proeminenți artiști.

Program

08:30-10:00 Registration & Welcoming
10:00 – 11:30 Sesiunea I
Manuel CostescuMaster your Decisions
Alexandra CernianMaster your Mind
Dan PopaMaster your Creativity
11:30 – 12:00 Networking Break
12:00 – 13:30 Sesiunea II
Ana-Maria UdrișteMaster your Failure
Bogdan NicolaiMaster your Struggle
Flavia PopaMaster your Freedom
13:30 – 14:30 Prânz
14:30 – 15:30 Sesiunea III
Trupa NebotezatăMaster your Sorrow
Marius LeordeanuMaster your Self
Mona NicoliciMaster your Life Path
Vladimir OaneMaster your Innovation Sense
15:30 – 16:00 Networking Session
16:00 – 17:30 Sesiunea IV
Janina Nectara Constantin – Master your Voice
Tedy Necula – Master your Flight
Damian Drăghici – Master your Origins
17:30 Dineu

BROUGHT TO YOU BY

Plateno

Oro

Argento

Bronzo

Amikoj

Master your Choices

TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești este un eveniment de o zi ce aduce pe scena Universității Politehnica din București discursuri unice realizate în stilul TEDx. Ne adresăm tuturor persoanelor curioase, dornice de noi experiențe, dispuse să împărtășească idei și să învețe de la cei din jur. Mizăm pe contactul cu noi perspective, ce vor deveni surse de inspirație pentru viața personală sau cea profesională a participanților.

Nucleul ediției 2018 a adus în prim plan conceptul de ”Master your Choices”. Subiectele abordate în discursurile speakerilor invitați s-au concentrat în jurul artei de a lua decizii, o abilitate ce a trecut de la stadiul de avantaj la cel de imperativ în societatea actuală. Dorim să lărgim orizonturile spectatorilor, să aducem pe scenă mărturii vii, palpabile, care prin rolul de suport natural și plauzibil al noțiunilor prezentate, să declanșeze sentimentul de empatie al spectatorului. Luarea de decizii reprezintă un subiect destul de complex, dar considerăm că prin abordarea acestei teme am facilitat cu adevărat învățarea din experiența altor persoane, ce se răsfrânge pe o gamă largă ca și context, domeniu sau consecințe.

În ceea ce privește temele și noțiunile atinse, mizăm pe varietate, și nu pe o rețetă universală și general aplicabilă. Tocmai prin această diversitate promovăm o interacțiune benefică în comunitatea noastră locală, încurajând o atitudine informată, proactivă, conștientă de actualitate și gata de a face cea mai bună alegere pentru statutul său individual. Experiența, motivația și plăcerea de a împărtăși idei sunt instrumentele la care apelăm pentru a susține propagarea unor viziuni noi și pentru a inspira oameni prin calitatea conceptelor prezentate.

COPYRIGHT © 2016. TEDX UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

ACEST EVENIMENT TEDX ORGANIZAT INDEPENDENT ESTE OPERAT SUB LICENȚĂ TED.