Elena Ovreiu

 

Titulatură: PhD – Antreprenor, Lector Universitar

Scurtă Biografie:

Elena Ovreiu a absolvit  Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Faculatatea de Relaţii Economice Internaţionale la ASE.  După un doctorat în Franța în imagistică medicală, postdoctorat în China şi stagii de cercetare în ţări precum Singapore, Israel, Columbia, s-a întors în România. Acum este lector la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi antreprenor în tehnologie medicală.

Este fondator al International Summer School on Imaging for Medical Applications (SSIMA) – cea mai mare şcoală de vară din Europa de Sud – Est dedicată aplicaţiilor medicale, organizată împreună cu Technion Israel Institute of Technology, cu scopul de a ajuta dezvoltarea tehnologiei medicale în România.

Are o rubrică săptamânală la Radio Guerrilla, precum şi blogul ovreiu.com, ambele cu focus pe tehnologie medicală. Ca urmare a activităţii în acest domeniu, în 2016 a fost desemnată câştigătoare a competiției JCI TOYP Romania 2016 – Ten Outstanding Young Persons la categoria Inovaţii Medicale.

COPYRIGHT © 2016. TEDX UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

ACEST EVENIMENT TEDX ORGANIZAT INDEPENDENT ESTE OPERAT SUB LICENȚĂ TED.