Ana-Maria Brânză

 

Titulatură: Campioană Olimpică (Scrimă)

Scurtă Biografie:

Ana-Maria Brânză, vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de Vară din 2008 de la Beijing, campioană olimpică pe echipe la ediția Jocurilor Olimpice de Vară din 2016 de la Rio de Janeiro, de două ori campioană mondială pe echipe și de șapte ori campioană europeană, este una dintre cele mai influente imagini ale sportului românesc.

“De cele mai multe ori, când ajungi pe podium ești atât de secătuit, de consumat, încât nu mai realizezi că ți-ai atins obiectivul, că-ți cântă imnul, că toată munca ta nu a fost în zadar. Iar când cobori de acolo gândești că și data viitoare trebuie să fie la fel, altfel a fost doar o întâmplare. Uiți de multe ori să te bucuri sau nu știi cum să o faci. Îți revii din gândurile tale când te aduc la realitate mesajele de felicitări și zâmbetele celor dragi, zâmbetele care-ți spun că ai reușit și că a meritat tot efortul!”

Cariera ei de scrimeră a început la vârsta fragedă de 10 ani, când la îndemnul fratelui mai mare, s-a înscris la cursuri de spadă. Acum, la mai bine de 20 de ani mai târziu, încă își urmează cu dragoste și dedicare pasiunea care a făcut-o cunoscută. Ca primă dragoste, scrima a devenit pentru Ana-Maria, atât un prieten, un competitor, cât și întreaga ei lume.  

COPYRIGHT © 2016. TEDX UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

ACEST EVENIMENT TEDX ORGANIZAT INDEPENDENT ESTE OPERAT SUB LICENȚĂ TED.