Prima ediție TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești – Work Smart, a abordat o temă actuală, omniprezentă în ceea ce privește caracteristicile specifice angajatului ideal, respectiv omului de succes și un șablon pe care societatea de azi ar trebui să-l insereze în definirea muncii. A lucra eficient a devenit un must-have în tot ceea ce întreprindem, atât din perspectiva acțiunilor, cât și din cea a timpului; cum cea din urmă devine o resursă din ce în ce mai limitată, importanța acestui stil de lucru este mai mult decât

Invitații noștri au surprins în discursurile lor experiențele care le-au marcat succesul, modul în care le-au gestionat, impactul acțiunilor lor, respectiv ambițiile noi formate și pașii ce urmează a fi definiți în continuarea lor. Toate acestea au fost învăluite într-o sferă a eficienței și promptitudinii, cuvinte-cheie ale acestei ediții.

Astfel, A story about a girl, discursul Silviei Stegaru, ne-a dezvăluit povestea reușitei ei, cu impedimentele uzuale alternate cu micile, dar sigure realizări ce i-au asigurat succesul. Victor Țăpeanu, cu  Povestea Cenușăresei, a îmbrăcat realitatea în care trăim în veșminte ale carismei cu care acesta ne-a obișnuit și răsfățat pe scenă. De la sportiv full-time la campion a reprezentat mărturia empatică a unei învingătoare: Ana-Maria Brânză. Mihnea Ghilduș ne-a inițiat într-un domeniu ce combină eficient și smart două componente foarte importante: găsirea unui concept plauzibil, o idee care poate fi așternută “pe hârtie”, și punerea în aplicare a acesteia, totul în discursul său Design Smart. Time to think about time, o analiză multi-fațetată a modului de organizare a timpului implementat în toate momentele activității noastre cotidiene ne-a fost prezentată de către Răzvan Rughiniș. Pe tehnologia lor și pe muzica mea a reprezentat un discurs altfel care realizează o retrospectivă a drumului parcurs de un artist desăvârșit – Smiley. Antreprenoarea Elena Ovreiu ne-a oferit o perspectivă deosebită în ceea ce privește parcursul finalizat prin succes acaparat de sfera tehnologică tipică lumii globalizate în care trăim în discursul Succeeding in a globalized world. Florin Grosu ne-a împărtășit în cadrul discursului său un secret ce poate asigura drumul către succes: munca susținută de o educație solidă, de abilitatea de a ne autodelega misiuni personale și de asocierea acesteia cu perspectiva asemănătoare unui joc.

Atmosfera a fost completată armonios din punct de vedere tematic de două momente artistice de excepție oferite de trupa de teatru Cuibul Artiștilor cu piesa dedicată iSociety, respectiv artistul Adrian Naidin cu a sa spontaneitate surprinsă Între teluric și celest.

Prima ediţie TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești – Work Smart, surprinsă de gotografii noştri, poate fi accesată aici:

Album 1

Fotografii

Album 2

Fotografii

Speakeri

Ana-Maria Brânză
Campioană Olimpică (Scrimă)
Pe lângă o scrimeră de talie mondială, Ana-Maria Brânză este un model pentru generații și generații, o personalitate ce a dat dovadă de efort susținut și determinare în atingerea succesului.
Răzvan Rughiniș
Profesor UPB și Co-Fondator Innovation Labs
Pentru Răzvan Rughiniș, Work Smart este un mod de viață.
Mihnea Ghilduș
PhD, Designer, Fondator Dizainăr
În prezent este designer de produs și unul dintre membrii echipei de management a proiectului Casa PRISPA.
Elena Ovreiu
PhD, Antreprenor, Lector Universitar
A fost printre pionierii medicinei computaționale în România, pasiune ce a adus-o în postura de fondator al Școlii de vară pentru imagistică medicală computațională (SSIMA) – cea mai mare școală de vară din Europa de Sud – Est dedicată aplicațiilor medicale.
Victor Țăpeanu
Actor și Artist
A fost cel care prin inițiativă și-a crescut propriul public, fondând proiectul de anvergură ”Cuibul Artiștilor”, ce oferă teatru gratuit pentru tineri.
Silvia Stegaru
Co-Fondator Codette
A abordat inovativ rolul femeii în dezvoltarea sectorului de IT prin fondarea asociației Codette, un proiect ambițios ce își propune să ajute participantele să învingă reticențele și să devină specialiste în informatică.
Florin Grosu
Co-Fondator Traderion, Președinte Young Leaders Clu
Jocurile i-au ajutat pe Florin și colegii lui să inoveze constant, iar produsele lor sunt folosite de unele dintre cele mari bănci ale lumii în programele de formare a angajaților.
Andrei Tiberiu Maria (Smiley)
Muzician şi Antreprenor
Orele petrecute în studiourile de înregistrări, zilele pline de repetiții și nopțile petrecute pe scenă, în fața a sute și mii de oameni au pus bazele “work smart” pentru Smiley, un exemplu viu al succesului.

Program

10:00 – 11:00 Check-In
11:00 – 12:15 Sesiunea I
Silvia Stegaru – Speaker
Nick Bostrom – What happens when our computers are smarter than we are? (video)
Victor Țăpeanu – Speaker
12:15 – 12:45 Coffee break
12:50 – 13:45 Sesiunea II
Ana-Maria Brânză – Speaker
Chris Milk – The birth of virtual reality as an art form (video)
Mihnea Ghilduș – Speaker
13:45 – 14:45 Prânz
14:50 – 15:40 Sesiunea III
Cuibul Artiștilor – Performer
Răzvan Rughiniș – Speaker
Andrei Tiberiu Maria (Smiley) – Speaker
15:40 – 16:10 Coffee break
16:15 – 17:30 Sesiunea IV
Elena Ovreiu – Speaker
Florin Grosu – Speaker
Adrian Naidin – Performer
18:00 Dineu

Organized by

Powered by

Platinum Partner

Connectivity Partner

Gold Partner

Gold Partner

Gold Partner

Gold Partner

Mobility Partner

Media Partner

Partner

Partner

Partner

Partner

Partner

COPYRIGHT © 2016. TEDX UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

ACEST EVENIMENT TEDX ORGANIZAT INDEPENDENT ESTE OPERAT SUB LICENȚĂ TED.