Dumitru Prunariu - TEDxUPB 2019

„De mic copil mi-am dorit să zbor. Închideam ochii și simțeam că plutesc peste munți, văi, descopeream lumi noi. M-au fascinat întotdeauna abisul albastru, înălțimile infinite. În final, am ajuns să zbor în Cosmos. Visele împlinite sunt ca un cerc de lumină pe trunchiul vieții, o iradiere benefică.”

14 mai 1981 – 7 zile, 20 de ore, 42 de minute – 28.500 km/h – date care marchează călătoria spre stele a tânărului român, care avea să devină al 103-lea om din lume care a zburat în spațiu. Ulterior, a obținut nenumărate titluri onorifice, din România și nu numai, din care evidențiem cea mai înaltă distincție acordată astronauților, din cadrul Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic.

Membru de onoare al Academiei Române, Doctor Inginer Cosmonaut și autorul a numeroase articole de specialitate, comunicări ştiinţifice şi al unor cărţi scrise în colaborare, este dovada perfectă că poți atinge un scop considerat imposibil de majoritate. Este rețeta veridică de viață care s-a remarcat printr-un succes incontestabil într-un mediu în care ar fi părut de neconceput, Dumitru Prunariu este traducerea reală pentru „Defy the Odds”!

COPYRIGHT © 2016. TEDX UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

ACEST EVENIMENT TEDX ORGANIZAT INDEPENDENT ESTE OPERAT SUB LICENȚĂ TED.