Despre TEDx, x = eveniment organizat independent

Având ca scop promovarea ideilor ce merită să fie răspândite, TEDx este un program de evenimente locale, organizate independent, care aduc oamenii împreună pentru a împărtăși o experiență asemănătoare TED. La un eveniment TEDx, videoclipuri înregistrate TED Talks și speakerii live se îmbină cu scopul de a stârni discuții profunde și de a crea o conexiune specială între participanți. Aceste evenimente locale, organizate independent, sunt marca TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferința TED oferă o orientare generală pentru programul TEDx, dar evenimentele individuale TEDx sunt auto-organizate, sub rezerva anumitor reguli și regulamente.

 

Despre TED

TED este o organizație nonprofit devotată ideilor care merită să fie răspândite (Ideas Worth Spreading). Debutând ca o conferință de 4 zile în urmă cu 30 de ani în California, TED a crescut pentru a-și susține misiunea ce are mai multe inițiative. Cele două conferințe anuale TED invită cei mai mari gânditori și oameni de acțiune ai lumii să țină discursuri de 18 minute sau mai puțin. Multe dintre aceste speech-uri sunt disponibile, gratuit, pe TED.com. Printre vorbitorii TED s-au numărat Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan și Daniel Kahneman.

Pe TED.com, discursuri de la conferințele TED sunt disponibile gratuit către întreaga lume sub forma filmelor TED Talks. Zilnic, un film TED Talk este postat pe platforma online; prin intermediul Open Translation Project, discursuri TED Talks sunt subtitrate de voluntari din întreaga lume în peste 90 de limbi.

TED organizează anual TED Prize, unde se oferă 1 milion de dolari unui individ excepțional care dorește să schimbe lumea cu ajutorul ideilor sale.

Programul TED Fellows ajută oameni inovatori care schimbă lumea să devină parte din comunitatea TED și, cu ajutorul acestuia, să amplifice impactul proiectelor și activităților lor remarcabile.

TED-Ed crează scurte lecții video prin aducerea împreună a profesorilor de exceptie cu animatori, pentru a fi utilizate în sălile de clasă sau pentru a învăța individual.

Vă invităm să urmăriți TED pe Twitter la http://twitter.com/TEDTalks, sau pe Facebook la http://www.facebook.com/TED.

 

COPYRIGHT © 2016. TEDX UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

ACEST EVENIMENT TEDX ORGANIZAT INDEPENDENT ESTE OPERAT SUB LICENȚĂ TED.