Ana Crăciun - TEDxUPB 2019

„Îmi place să mă joc! M-am jucat toată copilăria, inventând personaje și scenarii. Apoi am descoperit că și la facultate te poți juca! Mai serios, cu mai multe reguli și cunoștințe, însă tot joacă era.”

Absolventă a Universității de Teatru și Film “I. L. Caragiale”, Departamentul Arta Actorului Mânuitor de Păpusi și Marionete, a activat ca Artist Păpușar Independent timp de opt ani. Jocul a continuat în Statele Unite, unde a obținut diploma “Master of Fine Arts in Dramatic Arts” în programul Puppet Arts la Universitatea Connecticut printr-o bursă Fulbright.

S-a întors în România, unde a început colaborări și proiecte dedicate Teatrului cu Păpuși. Actriță în spectacolele “Pasărea de Foc” de la Teatrul Tony Bulandra și “Harun și Marea de Povești” în regia lui Alexandru Berceanu.

A realizat și regia spectacolelor pentru copii “Onix și Barton” la Opera Comică pentru Copii, “Jurassic” la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și “Iepurele Alb” la Teatrul de Artă București. În prezent, își desfășoară activitatea în cadrul comunității de artiști ART HUB, unde pregătește noi proiecte.

Crede cu tărie că teatrul de păpuși poate face lumea mai bună și vă invită să-i fiți alături în această misiune pe 13 aprilie, la cea de-a treia ediție #TEDxUniversitateaPolitehnicaBucurești.

COPYRIGHT © 2016. TEDX UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

ACEST EVENIMENT TEDX ORGANIZAT INDEPENDENT ESTE OPERAT SUB LICENȚĂ TED.