Alex Doppelgänger - TEDxUPB 2019

Deși a făcut toată viața filologie și a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Alex a început să scrie despre știință acum 7 ani pe propriul blog, în 2017  publicând și prima sa carte “Cum se face un Univers?”, care prezintă concepte elementare de astronomie și astrofizică pentru publicul larg, urmată la scurt timp de a doua carte “Atomi și microunde: cum știm ce știm?”, ce prezintă concepte elementare din domeniile fizicii și chimiei.

Care este scopul său principal? Alex dorește să le arate celor din jurul său că știința nu este acel “ceva” situat într-un turn de fildeș, de neatins pentru omul de rând. Din contră, ea poate fi înțeleasă (până la un anumit nivel, ce-i drept) de oricine e dispus să o asculte.

Încearcă să insufle un anumit grad de gândire critică, atât de necesară în ziua de azi, într-o lume în care conceptul de „fake news” și pseudoștiința iau naștere și se propagă din cauza lipsei de gândire critică în rândurile populației. În acest context, gândirea critică și alfabetizarea științifică sunt ca un vaccin împotriva ignoranței și a fricilor de orice fel. Din fericire, nu este singur în acest demers, el colaborând până acum cu publicații precum Scena9 și Școala9.

În restul timpului face muzică, activând în acest domeniu din 2008, având în momentul de față lansat un EP cu propriul nume și un album cu formația Harlequin Jack.

COPYRIGHT © 2016. TEDX UNIVERSITATEA POLITEHNICA BUCURESTI

ACEST EVENIMENT TEDX ORGANIZAT INDEPENDENT ESTE OPERAT SUB LICENȚĂ TED.